Je váš editor bloků velmi pomalý – problém může být v rozšíření do prohlížeče

  Chyby a problémy

Psaní článků na blog ve WordPress může být náročný proces. Zvláště když se vyskytne otravný technický problém, který nás nutí přemýšlet jestli to stojí za to. Všechno laguje, každý klik rovná se několik vteřin čekání. Větrák v notebooku se roztočí jakoby člověk hrál nějakou náročnou hru. Přesně to se mi stalo nedávno, když jsem se snažil psát článek na blog a editor bloků začal lagovat při každém kliknutí.

Řešení problému jsem hledal na několika různých diskuzích a zkoušel navrhovaná řešení. Od jednoduchých a přes opravdu krkolomná – ukládání do mezipaměti, vypnutí nepoužívaných pluginů, downgrade atd. Nicméně, všechny tyto metody byly neúčinné.

Nakonec jsem se rozhodl vypnout rozšíření v prohlížeči Chrome, v tomto případě Grammarly. A právě tady bylo řešení mého problému! Jakmile jsem vypnul Grammarly, editor bloků okamžitě reagoval svižně a od té doby jsem neměl žádné problémy.

Tento zážitek mě přiměl k zamyšlení, jaké další problémy mohou být spojeny s používáním různých rozšíření do prohlížeče. Mohou zpomalovat rychlost práce s WordPress editorem Guttenberg a mohou také snižovat výkon našeho počítače.

Pokud se setkáte s podobným problémem, zvažte i vypnutí některých rozšíření prohlížeče. Pokud máte pocit, že některá rozšíření skutečně potřebujete, zvažte:

  • Aktualizujte prohlížeč a rozšíření.
  • Úplně jiný prohlížeč (na každém prohlížeči může fungovat rozšíření jinak).
  • Napište tvůrci rozšíření o problému.
  • Nákup počítače s vyšší výkonem anebo hardwarový upgrade (procesor, paměť).

Dobré zprávy jsou, že s vypnutím některých rozšíření můžete snadno vyřešit problémy s editorem bloků.

Jak vypnout rozšíření v různých prohlížečích

Google Chrome:

  1. Otevřete prohlížeč Google Chrome a klepněte na tři tečky vpravo nahoře.
  2. Vyberte možnost „Další nástroje“ a poté „Rozšíření“.
  3. Zde uvidíte seznam všech nainstalovaných rozšíření v prohlížeči. Chcete-li vypnout rozšíření, klepněte na přepínač vedle něj, dokud se nezobrazí šedivá barva.

Mozilla Firefox:

  1. Otevřete prohlížeč Mozilla Firefox a klepněte na tři čárky vpravo nahoře.
  2. Vyberte možnost „Doplňky a vzhled“.
  3. Zde uvidíte seznam všech nainstalovaných rozšíření v prohlížeči. Chcete-li vypnout rozšíření, klepněte na tlačítko „Deaktivovat“.

Microsoft Edge:

  1. Otevřete prohlížeč Microsoft Edge a klepněte na tři tečky vpravo nahoře.
  2. Vyberte možnost „Rozšíření“.
  3. Zde uvidíte seznam všech nainstalovaných rozšíření v prohlížeči. Chcete-li vypnout rozšíření, klepněte na přepínač vedle něj, dokud se nezobrazí šedivá barva.

Apple Safari:

  1. Otevřete prohlížeč Apple Safari a klepněte na „Safari“ v horní nabídce.
  2. Vyberte možnost „Přidat doplňek“.
  3. Zde uvidíte seznam všech nainstalovaných rozšíření v prohlížeči. Chcete-li vypnout rozšíření, klepněte na tlačítko „Odstranit“.

Napiš komentář